John Deere 8500i + John Deere 7500

GPS hakselen, iets dat meer begint op te komen. Toen ik een tip kreeg dat Agro-Service RDS ging hakselen in Biervliet ben ik eens langs geweest. Toegekomen waren ze aan een nieuw veld begonnen.

De John Deere 8500i, bezig aan zijn tweede seizoen heeft al heel wat hectaren gerst, tarwe, gras en mais voor de kiezen gehad.

Even kijken waarom de slipkoppeling gaat
De 7810 rijdt niet in de mais mee, deze “oldtimer” valt dus in tijdens de drukke periodesOp dit veld was de tarwe niet genoeg gerijpt waardoor deze niet sterk genoeg was, dit zorgde ervoor dat de slipkoppelingen actief werden. Na wat slijpwerk aan de bek proberen ze het nogmaalsDaar komt Thijs aan met zijn 6190R en Dewa silagewagenOndertussen was collega-loonbedrijf Meganck-Haenebalcke gebeld, die kwamen met hun John Deere 7500.Bij deze zitten de maismessen geplaatst waardoor het hakselen veel beter ging Mooie combinatie als je het mij vraagt! De kop losrijdenDe kuil was niet ver van het veld dus 2 afvoer combinaties waren voldoendeMooi gezamenlijk naast elkaar Mooi om te zien hoe 2 loonbedrijven samenwerken!
Vader keek toe hoe zijn 2 zonen voor de afvoer zorgden

En wanneer Thijs nog een baantje gaat rijden, gaan wij huiswaarts.

Met dank aan Agro-Service RDS en loonbedrijf Meganck-Haenebalcke

Update door Kenny Tack

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *