Ontstaan

Het ontstaan van Agrofotografie

Tijdens de lente van 2011 zijn wij allen, volledig afzonderlijk van elkaar begonnen met een nieuwe hobby. Namelijk het maken van foto’s op het platteland. In het begin maar af en toe, maar naargelang onze foto’s steeds bekender werden bij de landbouw- en loonbedrijven, werden ook onze contacten groter, waardoor we steeds vaker op het land te zien waren.

Ondertussen waren we allen al een tijdje bezig in de fotografie en werden ook de eerste websites opgericht. Deze waren het begin van waar we nu staan.

Ruim één jaar nadat wij allen begonnen waren met het maken van foto’s, zijn wij allen in contact met elkaar gekomen. In het begin door foto’s met elkaar te delen, maar af en toe werd er ook al eens gegrapt over het opstarten van één gemeenschappelijke website. Hierdoor konden wij jullie een breder spectrum aan foto’s aanbieden, maar ook vaker foto’s aan jullie voorstellen uit diverse regio’s.

Dit wat begon als wat gezever, werd in juli 2012 werkelijkheid. De fusie tussen Landbouwfotografie, Tractor in Beeld en Farmingpictures was een feit en AgroFotografie was geboren!

In het begin was dit allemaal als proefperiode, want iedereen weet dat meerdere personen samen, toch wel ooit problemen kan opleveren. Gelukkig zijn er nooit problemen geweest, waardoor aan de volgende stap gedacht kon worden.

Namelijk een .be-webdomein. Tot voorheen hadden wij allen gewerkt met domeinen als webs.com en wordpress.com, maar omdat daar de beschikbare webruimte nogal beperkt was, moesten wij uiteindelijk ergens anders onze website huisvesten.

Hierover is meerdere keren gespeculeerd, maar er waren altijd wel aspecten die ons niet aanstonden. Tot april 2013 wanneer wij een prachtig aanbod kregen van FonZZ.nl. Wij werden gecontacteerd met het voorstel een website te sponsoren. Na kort overleg waren wij het allemaal eens dat wij deze kans niet konden laten voorbij gaan, waardoor niet veel later de volgende stap een feit was, waarvoor wij F. Janssen willen bedanken om ons hiervoor te sponsoren!

Om jullie de mooiste foto’s te leveren is er natuurlijk goed materiaal nodig. Daarom beschikken wij over professioneel materiaal van Canon en Nikon.

Naast de spiegelreflex camera’s beschikken wij ook over meerdere Go-Pro camera’s. Door hun compacte formaat en draadloze bediening kunnen we hiermee foto’s maken op plaatsen waar we met de gewone camera’s niet kunnen komen. Denk daarbij aan het maken van foto’s in een kieper, tijdens het lossen. Daarnaast hebben wij een drone tot onze beschikking om foto’s vanuit de lucht te maken.

Wij hopen met al dit materiaal en deze website, jullie het jaar rond steeds weer de mooiste foto’s aan te bieden.