Holmer Terra Dos T3

Holmer & JD's (3 van 25)Ook vandaag gaan we richting Wallonië.

Op mijn terugweg van Eghezée kwam ik nog diverse bietenrooiers tegen, maar ofwel was er nooit plaats om de auto te parkeren ofwel was er gewoon geen weg tot aan het perceel. Bij deze was er gelukkig nog wel plaats waardoor we toch even konden stoppen.

Holmer & JD's (1 van 25)

Een machine die bij ons in de buurt zelf niet rondrijdt, maar in Wallonië reden er diverse, vergelijkbare machines aan het werk.Holmer & JD's (2 van 25) Holmer & JD's (3 van 25)

Nog niet zo’n oude machine zo te zien, ofwel heel goed onderhouden door loonbedrijf Bernard.Holmer & JD's (4 van 25) Holmer & JD's (5 van 25) Holmer & JD's (6 van 25)

Even draaien om te lossen aan de kant van het perceel.Holmer & JD's (7 van 25) Holmer & JD's (8 van 25) Holmer & JD's (9 van 25)

Ondertussen werden even de rijen geteld om op de juiste plaats door te steken, tijd voor enkele mooie foto’s dus.Holmer & JD's (10 van 25)

Nog iets wat we aan het thuisfront nooit zullen zien hangt achter de Fendt 933, …Holmer & JD's (11 van 25)

een Holmer bietenoverlaadwagen.

 

Holmer & JD's (12 van 25) Holmer & JD's (13 van 25)

Klaar om door te steken.Holmer & JD's (14 van 25)Holmer & JD's (15 van 25)

De Holmer was niet de enige aan het werk, het bietenloof werd meteen erna ondergeploegd met twee John Deere 8310’s met achter de één een Lemken 6-schaar en achter de ander een Kuhn 5-schaar.Holmer & JD's (16 van 25)

Beide trekkers zijn van Evrard, een groot landbouwer uit het Waalse.Holmer & JD's (17 van 25) Holmer & JD's (18 van 25) Holmer & JD's (19 van 25)

En het hield niet op bij het ploegen want vlak achter de twee ploegcombinaties reed deze derde John Deere, een 7930 rond met Lemken SOLITAIR 9 om het veld meteen weer in te zaaien.Holmer & JD's (20 van 25)

Alweer een machine die hier niet rond rijd.Holmer & JD's (21 van 25) Holmer & JD's (22 van 25) Holmer & JD's (23 van 25)

Nog even terug naar de bietenrooier.Holmer & JD's (24 van 25) Holmer & JD's (25 van 25)

En wanneer die alweer naar de andere kant rijden, is het voor mij hoog tijd om ook weer te vertrekken, want we hebben nog een trip van zo’n 1,5 uur voor de boeg.

Met dank aan Loonbedrijf Bernard en landbouwer Evrard

Update door Mike Vanduffel

4 gedachtes over “Holmer Terra Dos T3

 1. Evrard is geen loonbedrijf maar een boer. Moest je interresse hebben om aan onze kanten nog foto’s te komen trekken laat maar iets weten het zal met veel plezier zijn.

  1. Bedankt voor de info Jérôme.
   Heel graag zouden we vaker die kant op komen. Helaas is het wat ver maar als het nog een keer mooi weer voorspeld wordt kunnen we misschien nog eens overwegen het tripje te maken.

   Met vriendelijk groeten

   Vanduffel Mike
   Agrofotografie

 2. Evrard is inderdaad geen loonbedrijf, maar een heeel groot landbouwbedrijf mogen we wel zeggen. Denk wel een van de grootste uit de streek hier. bedrijf telt eigenlijk twee boerderijen, eentje in Lincent, en het andere in Grace Hollogne Totale oppervlakte ronde de 950 ha. Allemaal JD tractoren en twee JD combines. vroeger reden ze zelf de bieten uit, maar doen nu beroep op loonbedrijf Bernard. Zag hen vorige week nog op perceel van 35 ha met twee Holmers aan de slag.

  Mvg Mievis Erwin

  1. De tekst was nog niet aangepast zag ik net, dus is dat bij deze wel gebeurt.

   Er was me al eerder verteld dat Evrard aardig wat hectares bewerkt, maar dat vermelden ik maar beter niet in de reportage? 😉

   Met vriendelijke groeten

   Vanduffel Mike
   Agrofotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *